Yrsel barn 1177

Yrsel, svimning och kramper – 1177

Vid yrsel brukar kroppen kännas ostadig, till exempel när du reser dig upp.

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som har att göra med yrsel, svimning och kramper.

Yrsel – 1177

6 nov. 2020 — Svimning beror på att blodtrycket sjunker och är oftast inte …

Vid yrsel brukar kroppen kännas ostadig, till exempel när du reser dig upp. Att bli yr är vanligt och kan ha många orsaker. Yrsel går oftast över snabbt och är inte skadlig, även om det kan kännas obehagligt. Ring genast 112 om någon har yrsel och samtidigt får ont i bröstet, blir förlamad eller har svårt att andas.

Svimning – 1177

18 okt. 2022 — Barnet har huvudvärk som inte går över efter att ha fått ett slag mot huvudet. Barnet har huvudvärk och feber och är svullen och röd i ögonvrån.

Att svimma innebär vanligtvis att du faller ihop från att ha stått upp och blir medvetslös under en kort stund. Svimning beror på att blodtrycket sjunker och är oftast inte skadligt. Det är ovanligt, men ibland kan svimning bero på någon sjukdom som epilepsi, stroke eller hjärtfel. Ring 112 om någon svimmar och inte snabbt vaknar och mår bra igen.

Huvudvärk hos barn och tonåringar – 1177

6 dec. 2022 — Barnet blir helt stel utan ryckningar och kan bita ihop tänderna …

Kramper hos barn – 1177

23 feb. 2021 — Affektanfall innebär att små barn gråter eller skriker så …

Barn kan få olika slags kramper. Vanligast är feberkramper och affektanfall. Kramperna går oftast över inom några minuter.

Affektanfall hos barn – 1177

Kristallsjuka, godartad lägesyrsel, är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat. Du känner dig mycket yr när du …

Affektanfall innebär att små barn gråter eller skriker så mycket att de tappar andan och svimmar. De kan också svimma utan att skrika. Anfallen kan se otäcka ut men är inte skadliga.

Kristallsjuka – godartad lägesyrsel – 1177

3 apr. 2020 — En del barn som har feber får feberkramper.

Kristallsjuka, godartad lägesyrsel, är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat. Du känner dig mycket yr när du vrider huvudet på vissa sätt.

Feberkramper hos barn – 1177

Epilepsi är en sjukdom i hjärnan som orsakar olika typer av anfall. Ett anfall …

Epilepsi – 1177

Attacker med yrsel, hörselnedsättning och sus i ena örat kan vara Ménières sjukdom. Ont i örat. Att ha ont i örat är väldigt vanligt hos både barn och vuxna …

Epilepsi är en sjukdom i hjärnan som orsakar olika typer av anfall. Ett anfall kan innebära att du får en kramp eller förlorar delar av ditt medvetande under en kortare eller längre stund.

Öron och balans – 1177

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som ont i örat och öroninflammation men också om besvär som påverkar balansen och som gör dig yr.

Keywords: yrsel barn 1177