Blodsjukdomar 1177

Blodsjukdomar – 1177

Polycytemi innebär att du har för många röda blodkroppar i blodet.

Här kan du läsa mer om sjukdomar i blodet, till exempel om olika typer av blodbrist och blödarsjuka.

Polycytemi – för många röda blodkroppar i blodet – 1177

Blödarsjuka gör att du börjar blöda lättare och kan blöda längre än en person …

Polycytemi innebär att du har för många röda blodkroppar i blodet. Det gör att blodet blir tjockflytande. Polycytemi kan vara en egen sjukdom, men också en följd av andra sjukdomar. Den behandling du får beror på vilken form av polycytemi du har.

Blödarsjuka – 1177

Blodbrist innebär att du har för lite röda blodkroppar i blodet.

Blödarsjuka gör att du börjar blöda lättare och kan blöda längre än en person som inte har blödarsjuka. Det beror på att blodet saknar ett eller flera ämnen som behövs för att det ska levra sig.

Blodbrist – anemi – 1177

Blodbrist på grund av för lite järn är vanligt och kan göra att du känner …

Blodbrist innebär att du har för lite röda blodkroppar i blodet. De röda blodkropparna behövs för att kroppens olika organ ska få tillräckligt med syre.

Brist på järn – 1177

Helene Hallböök, läkare, specialist på blodsjukdomar, Akademiska sjukhuset, UppsalaLars Hjorth, barnläkare, specialist i barncancersjukdomar, …

Blodbrist på grund av för lite järn är vanligt och kan göra att du känner dig trött och orkeslös. Den vanligaste orsaken till blodbristen är att du har förlorat blod.

Leukemi – blodcancer – 1177

21 apr. 2022 — Vitamin B12 behövs för att kroppen ska kunna bilda röda …

Leukemi är ett samlingsnamn för olika sorters cancer i benmärgen där blodet bildas. Det är olika hur sjukdomen kan behandlas och hur det går.

Brist på vitamin B12 – 1177

Hjärta, blod och lymfkörtlar. Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som har att göra med hjärtat, blodet och lymfkörtlarna. Blodkärl · Blodsjukdomar …

Vitamin B12 behövs för att kroppen ska kunna bilda röda blodkroppar. Om du har för lite B12 kan du få blodbrist.

Sjukdomar & besvär – 1177

27 sep. 2019 — Det kan bero på flera saker, till exempel en blodsjukdom, en behandling med läkemedel eller en infektion. Blödarsjuka är en ärftlig sjukdom som …

Blödningar – 1177

Blodsjukdomar. Här kan du läsa mer om sjukdomar i blodet, till exempel om olika typer av blodbrist och blödarsjuka. Blodtryck. Här kan du läsa mer om …

Små blödningar läker ofta snabbt genom att blodet levras. Stora blödningar kan ta längre tid att läka och man riskerar att förlora mer blod. Det kan vara allvarligt och livshotande.

Hjärta, blod och lymfkörtlar – 1177

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som har att göra med hjärtat, blodet och lymfkörtlarna.

Keywords: blodsjukdomar 1177, trombocytos 1177